" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" It's not because I'm lazy, it's just because I don't care. "

We can chatting here





Which one for me?}
Friday, August 11, 2017 | 1:37 AM | 0Comment



Before this aku selalu pesan kat diri aku. Get yourself an education then you can think about your future (spouse). But lately ni aku rasa aku mungkir janji kat diri sendiri. I don't know why. Ramai yang datang, ramai juga yang pergi. Aku jenis tak halang. Sebab aku sedar yang aku memang tak apa apa nak bagi kat dia. Aku ni sakit. Aku sedar. Lagipun aku tak nak susahkan sesiapa. Tapi lately orang datang singgah dan nak terus duduk situ. Tak nak pergi pergi. Macam yang aku cakap aku jenis tak halang sesiapa datang. Cuma aku nak ingatkan yang aku ni memang tak de apa apa.

Clearly, aku still belum buat keputusan. Aku still hold. Aku nak tengok siapa yang betul betul bersungguh. Siapa tak. Aku ada nampak efforts. Allah. Jujur aku cakap aku terharu sangat dengan effort dia yang sorang ni. Every night tanya. "Dah makan?" "Ubat dah makan?" "Kalau tak makan lagi nak pergi beli ni." "How was your day?". Happy. Sebab nampak gentleman bila dia buat gitu. Tapi hati ni still tak terbuka lagi nak terima.

But be with the one who knows you well is better right? Sebab tu aku tak buat keputusan lagi. Setiap kali lepas solat. Selalu doa kat Allah supaya jodohkan dengan orang yang boleh terima baik buruk diri, yang boleh jaga bila sakit, yang boleh tahu bila kita diam, yang paham bila kita nangis, yang motivate bila kita down, yang meraikan bila kita happy. Semua tu aku doa kat Allah. Yang penting selalu doa supaya orang tu tak cepat mengalah dengan alter-ego seketul ainur yang tinggi dari gunung everest.

Dear my future spouse, i'm sorry if I annoyed you all this time if we ever meet. Degil tak dengar cakap. Or anything that will make you angry with me. I will try my best to accept you in my life. So please do the same like i do.

Sincerely,
The 'kepala batu' one.