" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" It's not because I'm lazy, it's just because I don't care. "

We can chatting here





Fate πŸ˜‡}
Friday, July 20, 2018 | 7:25 PM | 0Comment

Assalamualaikum!
Ohaiyogozaimasu.

So, macam yang dijanjikan. Setahun sekali post πŸ˜‚ tak lah. Busy with life. Commitment. Busy with work. Relationship? No. I don't want to talk about that on this post. Alhamdulillah. Sis dah dapat kakak ipar baru. Congratulations abg and kak am 😘 Semoga sampai Jannatul Firdausi. Allahumma ameen.

Right now, nak cakap pasal fate. Okay. Definition of fate? Anyone? Okay sis bagitahu lah sendiri. Definition of fate isbe destined to happen, turn out, or act in a particular way. "  

Okay  aku elobrate sikit lah apa yang aku faham. Takdir. Semua orang tahu takdir ni Allah yang tentukan. Semua fate kau Allah yang tentukan. Dari semua segi. So apa yang jadi dalam diri kau Semuanya dah tertulis. When Allah said " Kun Faya Kun " maka jadilah benda tu. Jangan pernah salahkan takdir. Itu macam kau menyalahkan apa yang dah tertulis untuk kau. Take it or leave it lah kot. Bagi aku lah. Bagi orang lain aku tak tau macam mana dorang hadap benda ni. 

Aku di takdirkan untuk sakit dulu pun. Besar hikmahnya. Sampai sekarang aku masih bersyukur aku masih dapat bernafas macam biasa walaupun dah tak sesihat dulu. Alhamdulillah. Dah kerja dah pun. Walaupun tak dapat cita cita yang aku nak. Haha. But still. Alhamdulillah.  Nak ditegaskan disini sebelum menutup kata, setiap orang takdirnya masing masing. Which good or bad. Hadapi dengan kuat dan syukur. Okay? You can't have a rainbow without a little rain ey? Believe. 

May Allah Bless πŸ’—,
El